2023-08-16 Versiotiedote

Muokattu Tue, 17 Oct 2023 klo 03:37 PM

Päivitämme 16.08.2023 käyttöönne Hillavan uusimman version. Päivitys aiheuttaa muutaman minuutin käyttökatkon klo 16.30-18 välillä.

Tässä versiossa:

• Lisää helppokäyttöisyyttä sisäisillä linkityksillä
  • Suunnittelu-näkymässä voit nyt avata tehtävän tarkasteluun
  • Haluatko tietää, kuka on lisännyt tarvikerivin tehtävälle?
  • Haluatko tietää, kuka on viimeksi muokannut tehtävän tarvikeriviä?
  • Luotko paljon tarjouksia? Nyt laskentarivin määrä-kenttä on luonnissa heti aktiivinen!

Lue tarkemmin uusista käyttöä helpottavista ominaisuuksista alta.

Hillavan sisäiset linkitykset

Teiltä asiakkailta saatujen toiveiden pohjalta Hillavan käyttöliittymään on lisätty kattavasti sisäisiä linkityksiä. Linkitysten avulla näet nyt Hillava-ohjelmiston sisällä helpommin esimerkiksi tehtävän asiakkaaseen liittyvät tiedot klikkaamalla tehtävältä asiakkaan nimeä. Pääset myös muokkaamaan tietoja suoraan avautuvasta näkymästä.

Kohteen tai asiakastiedot avaaminen tehtävältä

Tehtävän tarkastelunäkymästä pääset nyt avaamaan tehtävän Kohteen sekä Toimitus- ja Laskutusasiakkaan tiedot. Huomioi, että linkitykset avaavat uuden ikkunan aina edellisen päälle. Sulje avatut ikkunat, jotta pääset palaamaan takaisin Tehtävän tarkastelunäkymään.

Tehtävän tai urakan/projektin avaaminen laskulta

Laskulla näet nyt linkin laskun tehtävään tai koontilaskulla tehtäviin. Jos lasku on maksuerälasku ja se on luotu suoraan Urakalta/Projektilta, näet linkin kyseiseen Urakkaan/Projektiin. Linkistä klikkaamalla Tehtävä/Urakka/Projekti avautuu uuteen ikkunaan ja voit tarkastella ja muokata Tehtävän/Urakan/Projektin tietoja.

Tämä ominaisuus helpottaa laskutusta, kun voit linkistä klikkaamalla helposti avata laskuun liittyvän tiedot. Voit esimerkiksi tarkastaa, että kaikki halutut tarvikerivit ovat laskulla mukana. Huomioi kuitenkin, että laskuvedoksella olevat tiedot EIVÄT enää päivity, vaikka muokkaisit Tehtävän/Urakan/Projektin tietoja. Jos haluat muuttaa tietoja ennen laskun lähetystä, niin poista laskuvedos, muokkaa tiedot ja luo uusi lasku.

Asiakkaan avaaminen Kohteelta, Projektilta, Urakalta tai Tarjoukselta

Myös Kohteelle, Projektille, Urakalle ja Tarjoukselle on nyt lisätty linkki asiakastietoihin ja voit avata ja muokata asiakastietoja suoraan linkin kautta.

Tehtävän avaaminen Suunnittelu-näkymässä

Hillavan Suunnittelu-näkymässä voit nyt avata tehtävän erilliseen ikkunaan. Näin pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan kaikkia tehtävän tietoja suoraan Suunnittelu-näkymässä. Tehtävä- tai työmääräinpalkin klikkaaminen avaa tehtävän tai työmääräimen muokkausikkunan kuten aiemminkin. Valitsemalla näppäimistöltä Alt-painikkeen ja klikkaamalla hiiren vasemmalla painikkeella tehtävä- tai työmääräin palkkia avautuu tehtävän tarkastelunäkymä. Tehtävän tarkastelunäkymä avautuu sekä tehtävä- että työmääräinpalkista. Jos käytössäsi on Mac, käytä Alt-painikkeen sijaan Option-painiketta ja hiiren klikkausta.

Suunnittelu-näkymässä avautuvassa erillisessä tehtävän tarkasteluikkunassa voit Hillavan uusien sisäisten linkitysten kautta avata myös esimerkiksi asiakkaan tietosivun ja muokata asiakastietoja. Huomioi kuitenkin, että uusi ikkuna avautuu aina edellisen päälle. Sulje avatut ikkunat, jotta pääset palaamaan takaisin Suunnittelu-näkymään. Jos esimerkiksi resursoit tai laskutat  Suunnittelu-näkymän kautta avautuvassa erillisessä ikkunassa, niin tekemäsi muutos päivittyy Suunnittelu-näkymään, kun liikautat Suunnittelu-näkymää hiukan sivulle tai päivität selainikkunan.

Haluatko tietää, kuka on lisännyt tuotteen tehtävälle? Entä kuka on muokannut tehtävän tuoteriviä?

Tehtävän tuoteriveillä on nyt näkyvissä luoja, viimeksi muokattu (päivämäärä) sekä viimeksi muokanneen käyttäjän nimi. Jos tuote on tullut oston kautta, on luoja-kenttä tyhjä, mutta näet tuotteen lisätiedoissa oston tiedot ja pääset siirtymään ostolle. Voit ottaa uudet sarakkeet näkyviin Tehtävän Tuotteet-välilehden ratas-kuvakkeen takaa. Sarakevalinnat eivät vielä tallennu muistiin, vaan ne on valittava aina uudelleen näkyviin. Teemme seuraavaan versioon lisää kehitystä, jotta sarakevalinnat myös pysyvät muistissa.

Tarjouksen laskentarivin lisäyksessä focus määrä-kentässä

Kun lisäät tarjoukselle uutta laskentariviä, kursori on oletuksena määrä-kentässä. Tämän pienen, mutta tarjousten tekoa helpottavan muutoksen myötä pääset heti kirjoittamaan tuotteen määrää ilman, että joudut klikkaamaan määrä-kenttää. Voit myös siirtyä helposti tabulaattori-painikkeella seuraavaan kenttään.