2023-09-18 Versiotiedote

Muokattu Mon, 18 Sep 2023 klo 03:59 PM

Päivitämme 18.09.2023 käyttöönne Hillavan uusimman version. Päivitys aiheuttaa muutaman minuutin käyttökatkon klo 16.30-18 välillä. 

Onko asiakkaallasi maksuvaikeuksia? Aseta toimituskielto asiakkaalle

Voit nyt asettaa asiakkaalle toimituskiellon, jos asiakkaalla on esimerkiksi maksamattomia laskuja. Toimituskielto ei estä tehtävien tai urakoiden luontia asiakkaalle, mutta ohjaa käyttäjää huomioimaan toimituskiellon. Tässä versiossa toimituskiellosta annetaan tehtävän tai urakan luonti- ja muokkausvaiheessa varoitus. Voit silti luoda tehtävän tai urakan asiakkaalle. Seuraavassa versiossa päivitämme toimituskiellon näkymään myös tehtävien ja urakoiden listausnäkymissä.

Mobiilikäyttöliittymässä toimituskieltovaroitus ei näy.

Lue tarkemmin toimituskiellon asettamisesta täältä.


Teetkö usein saman tyyppisiä tehtäviä? Voit nyt kopioida tehtävälle myös tuoterivit

Olemme saaneet teiltä asiakkailtamme toiveen, että tehtävän kopioinnin yhteydessä haluttaisiin kopioida myös tehtävän tuoterivit. Nyt voit tehtävän kopioinnin yhteydessä valita, että tehtävälle kopioidaan myös alkuperäisen tehtävän tuoterivit. Tehtävän kopiointi-ikkunassa on valittavissa Perustiedot-välilehdellä alimpana "Kopioi tuotteet". Toiminto kopioi alkuperäisen tehtävän kaikki tuotteet.

Huomioi, että jos vaihdat tehtävän laskutusasiakasta, niin tuotteiden hinnat kopioidaan yksi-yhteen, eli hintoja ei päivitetä vastaamaan vaihdetun laskutusasiakkaan hinnastoa!

Samassa yhteydessä toteutimme tuotteen kopioinnin myös tehtävän sisällä. Sekä tehtävän tuotteiden kopioinnin että yksittäisen tuotteen kopioinnin yhteydessä tuoterivin hinta- ja lisätiedot kopioidaan täsmälleen samanlaisina. Jos tuotteella on eränumero tai eräpäivä, niin niitä ei kopioida, vaan ne jäävät kopiolla tyhjiksi. Jos alkuperäinen tuote on tuotu tehtävälle ostolta, niin kopiointi ei kopioi oston linkitystä. Kopioidun tuotteen Luoja on kopioinnin tehnyt käyttäjä. Kirjauspvm ja luontipvm on kopiointipäivämäärä. 

Tehtävän tyypin vaihtaminen

Voit nyt vaihtaa tehtävän tyypin heti tehtävän luonnin jälkeen, jos havaitset luoneesi tehtävän vahingossa väärälle tyypille. Tehtävän tyyppi vaihdetaan tehtävän muokkauksen kautta. Huomioi, että tehtävän tyypin voi vaihtaa vain toiseen sellaiseen tehtävätyyppiin, jolla on samat prosessit kuin alkuperäisellä tehtävätyypillä. Myös tehtävätyyppien numerosarjan on oltava sama. Jos tehtävä on jo resursoitu, niin tyypin vaihtaminen ei enää ole mahdollista. 

Huomioi, että tehtävän tyypin vaihtaminen voi hävittää joitain tehtävän tietoja. Jos esimerkiksi vaihdat tehtävän tyypin sellaiseen, jolla ei ole tarvikkeita, niin tarvikkeet välilehti poistuu näkyvistä, etkä näe enää tehtävälle lisättyjä tarvikkeita. Tehtävän tyypin vaihtaminen palvelee esimerkiksi silloin, kun tehtäviä tuodaan Hillavaan integraatiolla toisesta järjestelmästä ja tehtävän tyyppi halutaan vaihtaa heti tuonnin jälkeen.

Netvisor myyntilaskuintegraation taustapäivitys 

Olemme tehneet Netvisor-myyntilaskuintegraatioon taustapäivityksen. Taustapäivityksiä tehdään säännöllisesti rajapintojen ja taustakirjastojen muuttuessa ja kehittyessä. Taustapäivityksillä varmistetaan integraatioiden toiminta ja tietoturva.