2024-08-22 Versiotiedote

Muokattu Ti, 20 Elo klo 2:58 PM

Päivitämme 22.8.2024 käyttöönne Flexin uusimman version. Päivitys aiheuttaa muutaman minuutin käyttökatkon klo 16.30-18 välillä.

Tämän version muutokset helpottavat laskuttamista Flexissa arvonlisäverokannan muuttuessa. Muista tutustua myös ohjeeseemme ALV-kannan muutoksesta täällä!

Työ- ja ajokirjausten alv-kannan tulkinta automaattisesti

Tässä versiossa Flex osaa automaattisesti tulkita työ- ja ajokirjausten osalta laskulle tulevan alv-kannan. Jos työaika- tai ajokirjaus on alkanut ennen 1.9.2024, niin alv-kannaksi asetetaan laskun luonnissa automaattisesti 24 %. Jos kirjaus on alkanut 1.9. jälkeen, niin kirjaukselle asetetaan alv-kannaksi asetuksissa asetettu oletusalv-kanta. Muokkaa syyskuun alussa oletus alv-kanta 25,5 prosenttiin (älä luo uutta, vaan muokkaa). Tämän jälkeen automaattinen tulkinta asettaa laskulle työ- ja ajokirjausten alv-kannat oikein. Katso ohje alv-kannan muuttamisesta täältä.

Tehtävän tuotekirjausten alv-kannan muuttaminen massamuokkauksella

Tuotekirjauksilla ei Flexissä ole vastaavaa toimituspäivämäärää, joten tuotekirjausten osalta automaattinen tulkinta ei ole mahdollista. Joissain tapauksissa saatat joutua jälkikäteen muokkaamaan tuotekirjausten alv-kantaa. Muutosvaihetta helpottaaksemme teimme tuotekirjauksille alv-kannan massamuutostoiminnon, jonka avulla voit muokata useita tuotekirjauksia samanaikaisesti.

Valitse tehtävän Tuotteet-välilehdellä useita rivejä Alt- tai Ctrl-painike pohjassa ja valitse näkymän alareunasta Hinnoittele - Aseta alv%. Jos olet epävarma, mikä alv-kanta laskulla tulisi olla, tutustu verottajan ohjeistukseen täällä.

Asiakaskohtaisten hintojen päivittäminen tehtävälle

Toiveidenne mukaisesti tehtävän kirjauksille voi nyt päivittää helposti asiakaskohtaiset hinnat. Lue hinnastoista ja hintojen päivittämisestä tarkemmin täältä. Huomioi, että hintojen päivitys -toimintoa ei voi perua.

Koontilaskun luonti

Voit nyt luoda koontilaskun myös eri tehtävätyypin tehtävistä. Aiemmin koontilaskun pystyi luomaan vain, jos kaikkien laskutettavien tehtävien tyyppi oli sama. Lue tarkemmin koontilaskuttamisesta täältä.