Admicom Flex-sovelluksen taustasynkronoinnin salliminen, Android

Muokattu Mon, 15 Jan 2024 klo 08:35 AM

Flex-sovellus synkronoituu automaattisesti sovelluksen asetuksissa määritetyn syklin mukaisesti vaikka et sovellusta käyttäisikään. Oletuksena taustasynkroinnin sykli on 5 minuuttia. Tämä mahdollistaa tietojen hallinnan sovelluksessa offline-tilassa eli ilman internet-yhteyttä.

Kuinka varmistan taustasynkronoinnin asetukset?

Puhelimen omista asetuksista kannattaa varmistaa, että virransäästö ei ole käytössä ja sovelluksen taustalla taustatiedonsiirto on sallittuna.

• Akku
    • Virransäästö pois päältä
    • Virranhallinta pois päältä
  • Sovelluksen tiedot
    • Käyttöoikeudet
      • Salli kaikki
    • Mobiilidata ja Wi-Fi
      • Taustatiedonsiirto päälle
      • Rajoittamaton datan käyttö päälle

Eri puhelimissa nämä voivat löytyä hieman eri otsikoiden alta.

Lisäksi puhelimessa voi olla erillisiä ohjelmia/asetuksia, joiden toiminta määrittää mikä ohjelma saa etualalla toimia, estäen Flexin taustasynkroinnin toimivuuden jos Flex ei olekaan etualalla.

Esim Ulefonessa tällainen on DuraSpeed-asetus, joka rajoittaa taustalla olevien sovellusten toimintaa. Tällaisessa asetuksessa kannattaa joko antaa Flex-applikaatiolle poikkeusoikeus tai sammuttaa kyseinen asetus kokonaan käytöstä. Katso tarkemmin Ulefonea koskevat asetukset täältä

One+ -puhelimissa taas Akun käytön optimointi voi estää taustasynkronnoin jos se on älykkäällä ohjauksella. Tämän asetuksen saa muutettua Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sovellusten erikoiskäyttö > Akun käytön optimointi. Anna täällä Flex-sovellukselle poikkeusasetus "älä optimoi" niin akun säästö ei estä myöskään taustasynkronoinnin toimivuutta.

Ulefonen asetukset

1. Mene Asetukset-valikkoon2. Valitse yläreunasta haku3. Hae Akku ja valitse "Akku"
/helpdesk/attachments/101067139871/helpdesk/attachments/101067139873/helpdesk/attachments/101067139875

4. Varmista, että Virransäästö on pois käytöstä ja Virranhallinta on pois käytöstä

5. Palaa Asetukset ja hae DuraSpeed -> Ota pois käytöstä6. Palaa Asetukset-valikkoon ja hae "Sovelluksen tiedot"
/helpdesk/attachments/101067139877/helpdesk/attachments/101067139878/helpdesk/attachments/101067139879

7. Valitse "Näytä kaikki xx sovellusta"8. Valitse sovelluksista Flex ja Flex-sovelluksen alla valitse "Käyttöoikeudet"9. Kaikkien pyydettyjen käyttöoikeusien tulisi olla sallittuna. Valitse yksi kerrallaan kiellettyjen listalta käyttöoikeus ja salli se
/helpdesk/attachments/101067139880/helpdesk/attachments/101067139881/helpdesk/attachments/101067139882

10. Palaa Flex-sovelluksen tietoihin ja valitse "Mobiilidata ja Wi-Fi"11. Salli "Taustatiedonsiirto" sekä salli "Rajoittamaton datan käyttö"
/helpdesk/attachments/101067139883