Extranet 2.0 - Loppuasiakkaan käyttöliittymä

Muokattu Wed, 29 Mar 2023 klo 10:03 AM

Hillavan Extranet 2.0 antaa loppuasiakkaillenne mahdollisuuden tarkastella asiakkaalle määriteltyjen kohteiden tehtävähistoriaa sekä luoda uusia tehtäviä eli työtilauksia.

Extranet 2.0:n käyttöönotosta ja käytöstä tulee erillinen kulu. Jos haluat kuulla lisää ominaisuudesta, ota yhteyttä tukeemme tuki@hillava.com. 

Miten Extranet 2.0 toimii?

Hillavan tehtävätyypeillä määritellään, näkyykö kyseisen tehtävätyypin tehtävät Extranetissä. Yleinen tapa on, että tuntilaskutettavat "keikkatyöt" näytetään Extranetissä, mutta esimerkiksi kiinteähintaiset projekti- tai urakkatyöt eivät näy loppuasiakkaalle Extranetissä.

Käyttöoikeus Extranetiin annetaan kohde-tasolla. Yhdellä käyttäjällä voi olla oikeus useisiin kohteisiin.

Kun loppuasiakas kirjautuu Extranetiin hän näkee kaikkien hänelle sallittujen kohteiden tehtävät (sallittujen tehtävätyyppien osalta). Loppuasiakas voi tarkastella tehtävien kuvausta, liitteitä sekä tehtävälle kirjattuja tuotteita ja työaikakirjauksia. Exranetissä tehtäville voi myös lisätä liitteitä

Lisäksi loppuasiakas voi luoda uuden tehtävän eli tilata työn.

Konfiguraatio (asiakaspalvelumme tekee)

  1. Extranet 2.0:n tekninen käynnistys.
  2. Lisää halutuille tietotyypeille Extranet 2.0 käyttöön valitsemalla tietotyypin asetuksista "Näytä kontaktilla Extranet 2.0:n asetus".
  3. Sovi asiakkaan kanssa, mitkä tehtävätyypit halutaan näyttää Extranetissa ja aseta halutuille tehtävätyypeille "Näytä Extranet 2.0:ssa".


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin