Hillava-selainmobiilin käytön aloitus, iOS/ Android

Muokattu Thu, 04 May 2023 klo 09:35 AM

Jos käytössäsi ei ole Android-laitetta, tai haluat muusta syystä käyttää Hillavan selainpohjaista työntekijän käyttöliittymää, suosittelemme lisäämään Hillavan puhelimesi tai mobiililaitteesi aloitusnäytölle, jotta kirjautuminen on helppoa.

Hillavan lisääminen iOS-puhelimen aloitusnäytölle

 1. Avaa puhelimellasi selain ja mene yrityksesi Hillavan kirjautumissivulle. Kirjautumisosoite on aina muotoa yrityksennimi.hillava.com/m/index.html.
 2. Kirjautumissivulla valitse selaimen valikko, joka on selaimen keskimmäinen ikoni.
 3. Avautuvasta valikosta valitse "Lisää Koti-valikkoon / Add to home screen" 
 4. Hillavan kirjautumissivu lisätään mobiililaitteesi aloitusnäytölle ja jatkossa pääset helposti suoraan kirjautumissivulle.

Hillavan lisääminen Android-puhelimen aloitusnäytölle

Huomioi, että Android-puhelimelle voit myös ladata Hillava-sovelluksen Play-kaupasta, ohje täällä. Jos et halua käyttää Hillava-sovellusta, kannattaa Android-puhelimellakin lisätä Hillava aloitusnäytölle.

 1. Avaa puhelimellasi selain ja mene yrityksesi Hillavan kirjautumissivulle. Kirjautumisosoite on aina muotoa yrityksennimi.hillava.com/m/index.html.
 2. Kirjautumissivulla valitse oikeasta yläkulmasta selaimen valikko (kolme pistettä).
 3. Avautuvasta valikosta valitse "Lisää aloitusnäytöön / Add to home screen".
 4. Hillavan kirjautumissivu lisätään mobiililaitteesi aloitusnäytölle ja jatkossa pääset helposti suoraan kirjautumissivulle.

Selain-mobiiliin kirjautuminen

 1. Mene juuri lisäämäsi ikonin kautta kirjautumissivulle tai suoraan mobiililaitteen selaimella yrityksennimi.hillava.com/m/index.html.
 2. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla valitse Unohditko salasanasi -toiminto.
  • Saat sähköpostiisi linkin. Valitse linkki ja pääset sivulle, jossa voit asettaa salasanasi.

En pääse selain-mobiiliin

Tässä on eroteltuna muutama yleinen tilanne, milloin selain-mobiiliin ei ole pääsyt ja mitä tällöin on tehtävissä.

 1. Jos saat sisäänkirjautumisen jälkeen näkyviin sivun "Terveluloa Hillava-käyttäjäksi" ja sivu ohjaa sinua lataamaan Play-kaupasta applikaation, olet yrittänyt kirjautua pääkäyttöliittymän osoitteeseen ja sinulla ei ole pääkäyttöliittymään oikeuttavia tunnuksia. Varmista siis, että osoitekentässä on selain-mobiilin tarkenne "/m/index.html" Hillavan osoitteen perässä. Tämän jälkeen kirjaudu uudestaan ja pääset selain-mobiilin puolelle. 
 2. Sisäänkirjautuessa saan herjan "Käyttäjätili on lukittu, ota yhteyttä ylläpitoon". Tällöin sinulle ei ole annettu käyttöoikeutta Hillavaan. Ota yhteyttä yrityksenne pääkäyttäjään tai esimieheesi, joka saa sinulle annettua käyttöoikeudet. 
 3. Millä salasanalla yritän kirjautua? Jos olet ensimmäistä kertaa kirjautumassa Hillavaan, ei sinulla ole mitään salasanaa vielä olemassa. Saat luotua oman salasanasi valitsemalla sisäänkirjautumissivulla "Unohditko salasanasi?"-linkin. Syötä käyttäjätunnukseesi liitetty sähköposti ja tilaa salasanan luontilinkki sähköpostiisi. Tämän jälkeen katso sähköpostiisi saapuneesta viestistä lisäohjeet salasanan luontiin. Kun olet saanut tallennettua salasanan, pääset sisäänkirjautumaan selain-mobiiliin. 
 4. Sisäänkirjautumisessa saan herjan "virheellinen käyttäjätunnus tai salasana". Varmista, että olet syöttänyt käyttäjätunnuksesi ja salasanan oikein. Jos saat edelleen herjan niin varmista, ettei sinulla ole selaimeen tai laitteeseesi tallennettuna muistiin väärää/vanhaa salasanaa, jota selain yrittää käyttää. Jos et pääse näistä yrityksistä huolimatta sisäänkirjautumaan voit vaihtaa salasanan "Unohditko salasanasi"-linkin kautta. Jos uusikaan salasana ei auta niin ole yhteydessä yrityksenne pääkäyttäjään tai esimieheesi, niin he voivat auttaa sinua varmistamaan tunnuksesi. 

Nämäkään ohjeet eivät auta tai virheilmoitusta ei ole tässä mainittuna? Ole yhteydessä yrityksenne pääkäyttäjään tai esimieheesi, niin hän pystyy ensisijaisesti varmistamaan tunnuksesi ja osoitteen mihin sinun pitää sisäänkirjautua. Hän on tarvittaessa yhteydessä Hillava-tukeen. 

 

Selain-mobiiliin ominaisuuksia

Selain-mobiilissa käyttäjä näkee hänelle resursoituja tehtäviä. Selain-mobiilissa on muutama sovelluksesta ja pääkäyttöliittymästä poikkeava ominaisuus, jotka ovat alla listattuja:

 • Selain-mobiili näyttää vain käyttäjälle resursoidut tehtävät, eli ei tehtäviä, joita ei ole resursoitu hänelle tai ylipäätään kenellekään. "Kaikki tehtävät"- valikko ei tule käyttäjälle näkyviin, vaikka kyseinen valikko näkyisi käyttäjällä Android sovelluksessa.