Tuotteet - Aloita tästä

Muokattu Pe, 29 Syys, 2023 klo 2:04 PM

Hillavan tuoterakenne koostuu myynti- ja ostonimikkeistä. Yhtä ja samaa myyntinimikettä (eli asiakkaalle myytävää tuotetta) voidaan ostaa useilta toimittajilta, eli myyntinimike voi sisältää useita ostonimikkeitä. Tässä ohjeessa on kuvattu Hillavassa käytettävää termistöä sekä Hillavan toimintaa tuotteiden osalta.

Kun käytössänne on vain myyntinimikkeet

Ostonimikkeiden luonti ei ole välttämätöntä, vaan Hillavaan voi luoda vain myyntinimikkeet.

 

Kun käytössänne on myös ostonimikkeet

Jos käytössänne on esimerkiksi LVISNetin hinnastointegraatio, voidaan ostonimikkeet luoda automaattisesti myyntinimikkeiden alaisuuteen.

Myyntinimikkeellä voi olla myynti- ja ostohinta, mutta jos hinnoittelua halutaan tehdä toimittajien ostonimikkeiden perusteella (LVIS-alan yrityksille yleinen tapa), myyntinimikkeen myyntihinta ja ostohinta tulee olla tyhjiä, jotta hinta selvitetään ostonimikkeeltä.

 

Toimittajat

Toimittajat liittyvät olennaisesti tuotteisiin silloin, kun ostonimikkeet on käytössä ja ulos myytäviä tuotteita ostetaan useilta eri toimittajilta. Toimittajille tulee asettaa prioriteetti. Myyntinimikkeen hinnat päätellään korkeimman prioriteetin toimittajan hintojen perusteella tai hinnastossa asetetulla logiikalla joko käyttämällä korkeinta tai alinta OVH-hintaa. Jos hinnastossa on valittuna "toimittajan prioriteetti" ja kaikilla on sama arvo, vastaa tämä korkeimman OVHn logiikkaa. 

Luo toimittajat ja aseta halutessasi prioriteetit Tuotteet- Toimittajat -näkymässä.

Myyntinimike

Myyntinimike on loppuasiakkaalle myytävä tuote/tarvike. Myyntinimikkeen tuotenumero on yksilölllinen, eli samalla tuotenumerolla ei voi olla useita myyntinimikkeitä, jotta myyntinimikkeiden yksilöitävyys säilyy.

Myyntinimike voi kuulua tiettyyn tuoteryhmään, mutta tuotteiden ryhmittely ei ole pakollista. Ryhmittelyn avulla tuotteiden hallinnointi on kuitenkin helpompaa ja suosittelemme ryhmittelemään ainakin omat tuotteet.

Myyntinimikkeen hinnat määritellään itse.

Ostonimike

Ostonimike on se tuote/tarvike, joka ostetaan tietyltä toimittajalta. Ostonimikkeelle määritellään vähintäänkin toimittaja ja toimittajan tuotekoodi.

/helpdesk/attachments/101067139757

Ostonimikkeen ostohinta voidaan päivittää ostolaskulta tai ostotilausvahvistukselta ja yleensä tämä asetus on päällä. Huomioi, että kun lisäät tuotteen tehtävälle, ja kyseistä tuotetta ei ole ostettu pitkään aikaan, saattaa ostohinta olla todellisuudessa tällä hetkellä jo muuta kuin viimeisimmän ostosi ajanhetkellä.  

 

 


Tuotteen hakeminen pääkäyttöliittymässä GTIN/EAN-koodilla

Teiltä tulleen toiveen mukaisesti pääkäyttöliittymän tuotehakuun on lisätty uusi hakukenttä, joka hakee tuotteen GTIN/EAN-koodin perusteella. Haku toteutettiin kokonaan erillisenä kenttänä, jotta yleinen hakukenttä ei palauta jatkossa liikaa hakutuloksia. Tuotteiden yleinen hakukenttä hakee edelleen tuotteen numerosta, nimestä, nimen jatkeesta ja pikakoodista kuten ennenkin.

Voit hakea GTIN/EAN-hakukentästä koodeja vain syöttämällä hakuun kokonaisen GTIN/EAN-koodin tai koodin alun. Jos haluat hakea numerosarjalla, joka on koodin keskellä tai lopussa, lisää hakukentän alkuun %-merkki.

Toiminto on toteutettu ainoastaan pääkäyttöliittymään (ei Android/ webiili puolelle -näissä haku GTIN/EAN-koodilla ei ole mahdollista)