Tuotteet - Aloita tästä

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:54 PM

Hillavan tuoterakenne koostuu myynti- ja ostonimikkeistä. Yhtä ja samaa myyntinimikettä (eli asiakkaalle myytävää tuotetta) voidaan ostaa useilta toimittajilta, eli myyntinimike voi sisältää useita ostonimikkeitä. Tässä ohjeessa on kuvattu Hillavassa käytettävää termistöä sekä Hillavan toimintaa tuotteiden osalta.

Kun käytössänne on vain myyntinimikkeet

Ostonimikkeiden luonti ei ole välttämätöntä, vaan Hillavaan voi luoda vain myyntinimikkeet.

 

Kun käytössänne on myös ostonimikkeet

Jos käytössänne on esimerkiksi LVISNetin hinnastointegraatio, voidaan ostonimikkeet luoda automaattisesti myyntinimikkeiden alaisuuteen.

Myyntinimikkeellä voi olla myynti- ja ostohinta, mutta jos hinnoittelua halutaan tehdä toimittajien ostonimikkeiden perusteella (LVIS-alan yrityksille yleinen tapa), myyntinimikkeen myyntihinta ja ostohinta tulee olla tyhjiä, jotta hinta selvitetään ostonimikkeeltä.

 

Toimittajat

Toimittajat liittyvät olennaisesti tuotteisiin silloin, kun ostonimikkeet on käytössä ja ulos myytäviä tuotteita ostetaan useilta eri toimittajilta. Toimittajille tulee asettaa prioriteetti. Myyntinimikkeen hinnat päätellään korkeimman prioriteetin toimittajan hintojen perusteella tai hinnastossa asetetulla logiikalla joko käyttämällä korkeinta tai alinta OVH-hintaa. Jos hinnastossa on valittuna "toimittajan prioriteetti" ja kaikilla on sama arvo, vastaa tämä korkeimman OVHn logiikkaa. 

Luo toimittajat ja aseta halutessasi prioriteetit Tuotteet- Toimittajat -näkymässä.

Myyntinimike

Myyntinimike on loppuasiakkaalle myytävä tuote/tarvike. Myyntinimikkeen tuotenumero on yksilölllinen, eli samalla tuotenumerolla ei voi olla useita myyntinimikkeitä, jotta myyntinimikkeiden yksilöitävyys säilyy.

Myyntinimike voi kuulua tiettyyn tuoteryhmään, mutta tuotteiden ryhmittely ei ole pakollista. Ryhmittelyn avulla tuotteiden hallinnointi on kuitenkin helpompaa ja suosittelemme ryhmittelemään ainakin omat tuotteet.

Myyntinimikkeen hinnat määritellään itse.

Ostonimike

Ostonimike on se tuote/tarvike, joka ostetaan tietyltä toimittajalta. Ostonimikkeelle määritellään vähintäänkin toimittaja ja toimittajan tuotekoodi.

/helpdesk/attachments/101067139757

Ostonimikkeen ostohinta voidaan päivittää ostolaskulta tai ostotilausvahvistukselta ja yleensä tämä asetus on päällä. Huomioi, että kun lisäät tuotteen tehtävälle, ja kyseistä tuotetta ei ole ostettu pitkään aikaan, saattaa ostohinta olla todellisuudessa tällä hetkellä jo muuta kuin viimeisimmän ostosi ajanhetkellä.  

 

 

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin