Asiakaskohtainen kannattavuus -raportti

Muokattu Thu, 14 Sep 2023 klo 01:16 PM

Raportin tarkoituksena on vastata kysymykseen, miten paljon tiettyä asiakasta on laskutettu valitulla aikavälillä ja kuinka paljon kuluja kyseiselle asiakkaalle on kirjattu samaisella aikavälillä. Raportti siis näyttää, kuinka kannattava kyseinen asiakas on yrityksellenne.

Huomioi, että raportilla näkyy tulona vain lähetettyjen laskujen summa!

Halutessasi voit hakea asiakkaan kannattavuutta kustannuspaikoittain, jolloin voit vertailla tietyn asiakkaan kannattavuutta kustannuspaikoittain.

Raportin hakuehdot

HakuehtoSelite
Alkaen - PäättyenHakuehto rajaa hakutuloksiin ne laskut, jotka on lähetetty valitulla aikavälillä sekä ne kulut, jotka kohdistuvat valitulle aikavälille. Tuntikirjauksen päivämäärä, ajon päivämäärä, tarvikekirjauksen kirjauspäivämäärä. Alkupäivämäärä on pakollinen hakuehto.
KustannuspaikkaHakuehto rajaa hakutuloksiin vain ne laskutuseurot, jotka kohdistuvat valinnan mukaiseen kustannuspaikkaan. Jos lasku on luotu tehtävältä käytetään laskun kustannuspaikkana tehtävän kustannuspaikkaa ja jos lasku on luotu maksueränä, käytetään sen urakan/projektin kustannuspaikkaa, josta maksuerä on luotu.

Kuluista hakuehto rajaa ne kulut, jotka kohdistuvat tehtävään, jonka kustannuspaikka on valinnan mukainen.

Raporttia voi käyttää, vaikka teillä ei olisi Hillavan kustannuspaikat käytössä.

Huom! Yhdellä tehtävällä/urakalla voi periaatteessa olla useita kustannuspaikkoja, jos tehtävällä on useita kustannuspaikkoja, niin tiedot tulostuu kaikkien kustannuspaikkarajausten perusteella.

Raportin sarakkeet

SarakeSelite
LaskutusasiakasAsiakkaan nimi, jolle laskuja tai kuluja kohdistuu valitulla aikavälillä ja valituille kustannuspaikoille.
LaskutusValitulla aikavälli päivättyjen ja lähetettyjen laskujen veroton summa. Jos lasku on vedos-tilassa, niin se ei näy vielä raportilla. Laskutussummassa huomioidaan mahdolliset lähetetyt hyvityslaskut, jotka pienentävät summaa.
Työn kulutKyseisen laskutusasiakkaan tehtävien valitun aikavälin työaikakirjausten työajan summa kerrottuna työaikakirjauksen resurssin omakustannushinnalla.

Huom! Tehtävän aloituspäivämäärä ei ole merkitsevä, vaan työaikakirjauksen päivämäärä merkitsee.
Tarvikkeiden kulutKyseisen laskutusasiakkaan tehtävien valitun aikavälin tarvikekirjausten ostohinnan summa.

Huom! Tehtävän aloituspäivämäärä ei ole merkitsevä, vaan tarvikekirjauksen kirjauspäivämäärä merkitsee. Oletuksena tarvikkeen kirjauspäivämäärä on se päivä, jolloin tarvike on lisätty käsin tehtävälle. Jos tarvike on tullut oston kautta, pyritään ostolaskulta selvittämään ostopäivämäärä ja tämä asetetaan kyseisen tarvikkeen kirjauspäivämääräksi.
Ajojen kulutKyseisen laskutusasiakkaan tehtävien valitun aikavälin ajopäiväkirjan ajojen kilometrimäärän summa kerrottuna käytetyn ajoneuvon omakustannushinnalla.

Huom! Tehtävän aloituspäivämäärä ei ole merkitsevä, vaan ajon päivämäärä merkitsee.
KateEuromääräinen kate. Kate lasketaan vähentämällä Laskutus-summasta Työn, Tarvikkeiden ja Ajojen kulut.
Kate %Kateprosentti lasketaan (Laskutus-Kulut)/Laskutus*100