Laskuttamaton työkanta kustannuspaikoittain - Porautuva raportti

Muokattu Wed, 26 Apr 2023 klo 10:51 AM

Raportin tarkoituksena on vastata kysymykseen, miten paljon yrityksellänne on Hillavaan kirjattuja töitä, tarvikkeita, ajoja tai maksuerälaskuja, jotka voisi mahdollisesti laskuttaa. Raporttia voi hyödyntää erityisesti siinä kohtaa, jos kuukauden liikevaihtotavoitteeseen on vielä matkaa ja haluatte tietää, mitä voisitte vielä laskuttaa päästäksenne tavoitteeseen.

Pääset porautumaan raportilta syvemmälle laskuttamattomiin tehtäviin ja voit tarkastella laskutusta tarkemmin raportin aliraporteilla: 

  • Laskuttamattomat tehtävät
  • Tehtävien laskuvedokset
  • Maksuerälaskujen vedokset

Kun siirryt aliraportille ylätason raportilta, on avautuvalla raportilla automaattisesti valittuna aikaisemmat hakuehtosi.

Raporttia voi käyttää, vaikka teillä ei olisi Hillavan kustannuspaikat (laskentakohteet) käytössä. Tällöin raportille tulostuu vain yksi rivi, jossa näkyy laskuttamattomat tehtävät, laskuvedokset tai maksuerälaskujen vedokset.

Pääset porautumaan raportilta aliraporteille valitsemalla haluamasi kustannuspaikan ja valitsemalla näkymän alareunasta aliraportin, jota haluat tarkastella.

Raportin hakuehdot

HakuehtoSelite
ValmistunutHakuehto rajaa hakutuloksiin ne tehtävät joilla on valmistumisaikaleima. Käytännössä siis, kun haet hakuehdolla Valmistunut: Kyllä, niin saat näkyviin ne eurot, jotka on kirjattu tehtäville, jotka ovat valmistuneet eli tehtävät ovat laskutusvalmiita.

Jos laskutatte myös välilaskuilla, niin valitse Valmistunut-hakuehdoksi Mikä tahansa, niin saat näkyviin myös keskeneräisten tehtävien laskuttamattomat eurot.

Hakuehto vaikuttaa vain raportin sarakkeeseen "Laskuttamattomat tehtävät". 
Tila / Tehtävän prosessiHakuehto rajaa näkyviin vain ne tehtävät jotka ovat hakuehdon mukaisessa prosessin tilassa. Suositus on että käytät ensisijaisesti Valmistunut-hakuehtoa.

Raportin sarakkeet

SarakeSelite
KustannuspaikkaKustannuspaikan nimi. Tehtävän tai tehtävän laskuvedoksen kustannuspaikka määräytyy tehtävän kustannuspaikan perusteella. Maksuerälaskujen kustannuspaikka määräytyy projektin/urakan/tarjouksen kustannuspaikan perusteella. Jos yhdellä tehtävällä tai projektilla/urakalla/tarjouksella on useita kustannuspaikkoja, laskuttamaton summa näkyy kokonaisuudessaan kaikilla kustannuspaikoilla eli kokonaislaskutuksen summa voi poiketa todellisesta summasta, jos yksi tehtävä sisältää useita kustannuspaikkoja.
Laskuttamattomat tehtävätLaskuttamattomien kirjausten summa. Raportilla huomioidaan tehtävätyypin asetusten perusteella se, että laskutetaanko tehtävältä tarvike-, työaika- ja ajokirjaukset. Jos tehtävätyypiltä esimerkiksi ei laskuteta työaikakirjauksia, niin työaikakirjauksia ei oteta mukaan tähän summaan. 
Tehtävien laskuvedokset
Vedos-tilassa olevien tehtävien kautta luotujen laskujen summa. Summassa huomioidaan mahdolliset lähettämättömät hyvityslaskut, jotka pienentävät summaa. Jos lähettämättömissä laskuissa on vain hyvityslaskuja, summa voi olla myös negatiivinen.
Maksuerälaskujen vedoksetVedos-tilassa olevien maksuerälaskujen veroton summa.Summassa huomioidaan mahdolliset lähettämättömät hyvityslaskut, jotka pienentävät summaa. Jos lähettämättömissä maksuerälaskuissa on vain hyvityslaskuja, summa voi olla myös negatiivinen.
Raportti ei ota kantaa siihen, voiko maksuerälaskun jo lähettää, vaan se näyttää aina kaikki Vedos-tilassa olevat maksuerälaskut.

Laskuttamattomat tehtävät kustannuspaikoittain

Laskuttamattomat tehtävät kustannuspaikoittain -raportti vastaa kysymykseen, miten paljon tietyllä kustannuspaikalla on tehtävillä kirjauksia, jotka mahdollisesti voisi laskuttaa. Raportille listataan näkyviin jokainen tehtävä, jolla on laskuttamattomia kirjauksia. 

Raportilla huomioidaan tehtävätyypin asetusten perusteella se, että laskutetaanko tehtävältä tarvike-, työaika- ja ajokirjaukset. Jos tehtävätyypiltä esimerkiksi ei laskuteta työaikakirjauksia, niin työaikakirjauksia ei oteta mukaan tähän summaan.

Tehtävien laskuvedokset

Tehtävien laskuvedokset -raportti listaa näkyviin tehtävien kautta luodut lähettämättömät laskut. Raportti listaa myös lähettämättömät hyvityslaskut.

Maksuerälaskujen vedokset

Maksuerälaskujen vedokset -raportti listaa näkyviin kaikki lähettämättömät maksuerälaskut. Raportti ei ota kantaa siihen, voiko maksuerälaskun jo lähettää, vaan se näyttää aina kaikki Vedos-tilassa olevat maksuerälaskut.