Procountor-integraation käyttöönotto

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:54 PM

Hillava-Procountor-integraation käytön alkaessa toimi seuraavasti Procountorissa:

Salli maksullisten rajapintojen käyttö erillisellä käyttöasetuksella

Procountorin käyttöasetuksissa on asetus, jolla voidaan estää tai sallia laskutettavien rajapintojen käyttö kyseisessä Procountor-ympäristössä. Asetus löytyy Procountorissa kohdasta: Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset > Integraatioasetukset > Salli laskutettavien rajapintojen käyttö

API-avaimen käyttäjä

API-avain liitetään Procountorissa käyttäjään, jolla pitää olla oikeudet luoda ja päivittää asiakastietoja, luoda myyntilaskuja, luoda ja päivittää tuotteita, hakea ostolaskuja, sekä hallita dimensioita. Esim roolin pohjaksi sopii "Johto/Tarkastaja". Jos tällaista käyttäjätunnusta ei ole valmiina, käyttäjän luonnin ohjeet löydät täältä. Suosittelemme kuitenkin luomaan integraatiolle erillisen käyttäjätunnuksen sen sijaan, että integraatio /API-avain sidotaan olemassa olevaan henkilöstön tunnukseen. HUOM: Valitse tämän tunnuksen Henkilötiedot -kohdasta Älä yhdistä käyttäjää henkilörekisteriin.

API-avaimen luonti

Käyttäjä, jolla on oikeudet yrityksen API-avainten hallintaan, voi luoda uuden API-avaimen seuraavasti (Procountorin omaan ohjeeseen pääset tästä):

1. API-avain luodaan ohjelman kohdassa Perustiedot (Henkilökuvake ohjelman oikeassa ylänurkassa) > API-Avaimet Uusi API-avain -painikkeella avautuvassa ikkunassaAPI-avaimet.JPG
  2. Valitse "Uusi API-avain"uusi_API-avain.JPG
  3. Valitse Käyttäjä-valikosta käyttäjätunnus, johon haluat integraation liittää. Käyttäjätunnukselle tulee olla ympäristössä asetettuna kyseisessä integraatiossa tarvittavat käyttöoikeudet.
  4. Ympäristönä näkyy se ympäristö, johon olet integraation API-avainta muodostamassa ts. ympäristö, johon haluttu integraatio liitetään.
  5. Syötä Asiakasohjelmiston tunniste -kenttään "hillavaClient".
  6. Klikkaa Muodosta -painiketta.
  7. Klikkaa Kopioi API-avain leikepöydälle -painiketta.
  8. Klikkaa OK -painiketta.
  9. Toimita API-Avain osoitteeseen tuki@hillava.com.

Näiden toimenpiteiden jälkeen Hillava-tiimi kytkee integraation toimintaan Hillavassa.

ALV-statukset Procountorissa

Hillavasta oletuksena välitetään normaali ALV-käsittely sekä käänteisen ALV-käsittely laskun päätasolla. Jotta oikea käsittely tulee Procountorissa käyttöön, tulisi teidän varmistaa, mitkä ovat käyttämänne alv-statukset Procountorissa. (Hallinta > Kirjanpidon tiedot > ALV-oletukset.) Käytettävistä ALV-statuksista tarvitsisimme seuraavien ALVien tunnisteet (ALV-status-tunnisteen numero):

1. Normaali veroprosentti/Kotimaa = 1

2. Käännetty ALV-koodi/Rakennusalan käänteinen ALV = 45

3. Jos teillä on erilainen numerointi tunnisteen perässä niin informoitteko oikeat tunnisteet niin saamme nämä integraation taustalle kuntoon.

/helpdesk/attachments/101067139709

Myyntilaskujen automaattinen lähetys

Haluatteko että myyntilaskut välittyvät Procountorissa suoraan eteenpäin toimitukseen, ilman hyväksyntää? Vai haluatteko käydä hyväksymässä myyntilaskut ennen toimitusta? Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia liittymän kautta luoduilla laskuilla ja tähän lähetyslogiikkaan otetaan Hillavan liittymässä kantaa.

Suosittelemme alkuun käyttämään manuaalista lähetystä, eli Procountorissa joku kävisi hyväksymässä laskut eteenpäin. Kun teillä on varmuus, miten laskut muodostuvat Procountoriin voidaan automatiikka kytkeä käyttöön. Toki jos haluatte, voi automatiikka olla heti alusta lähtien myös käytössä.

Pankkitili Hillavaan

Jotta myyntilaskujen lähetys Hillavasta Procountoriin on mahdollista, tulee Hillavassa olla Procountorissa oleva yrityksen pankkitilinumero (IBAN) sekä BIC-tunnus. Nämä voidaan syöttää pääkäyttäjän toimesta suoraan Hillavaan tai voit toimittaa tiedon käyttöönottajallesi.

1. Mene Asetukset > Yleistä > Yrityksen tiedot
  2. Valitse olemassa oleva yritys ja ota ko tietue muokkaukseen vasemmasta alareunasta tai tuplaklikkaamalla riviä.
  3. Varmista samalla, että yrityksen yhteystiedot ovat ajantasalla, mutta tärkein liittymän kannalta on Laskuttajatiedot-välilehdellä:
    1. Pankkitili IBAN-muodossa
    2. Pankin BIC-tunniste
  4. Kun olet syöttänyt vähintään nämä tiedot, muista tallentaa.