Procountor myyntilaskuintegraatio

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:55 PM

Hillavasta voidaan viedä myyntilaskut Procountoriin myyntilaskuiksi. Integraatio ei ole oletuksena käytössä, jos haluat integraation käyttöön, ota yhteyttä tuki@hillava.com. Integraation käytöstä tulee erillinen kulu.

Myyntilaskut välitetään Procountoriin reaaliaikaisesti.

Myyntilaskut voidaan viedä kesken-tilassa Procountoriin tai suoraan hyväksytyiksi, jolloin lasku lähtee heti toimitukseen Procountorista.  

Laskun liite

Jos Hillavassa laskulla on liite, myös liite/liitteet viedään Procountoriin. 

Integraatiossa vietävät tiedot

Myyjän tiedot

Myyjän, eli maksunsaajan tiedot, määritellään Procountorissa, mutta myyjän tiedoissa pitää olla pankkitili ja BIC täydennettynä vastaavasti kuin Procountorissa. Hillavassa nämä saat laitettua talteen pääkäyttäjäasetuksissa Asetukset > Yleistä > Yrityksen tiedot: Laskuttaja-tiedot välilehdelle voit täydentää oletusarvot pankkitilista ja BIC-tunnuksesta. 

Asiakkaat

Myyntilaskun mukana Procountoriin viedään asiakkaan tiedot. Uuden asiakkaan osalta riittää, että uusi asiakas perustetaan Hillavaan ja tiedot viedään Hillavasta Procountoriin automaattisesti. Jos asiakas jo löytyy Procountorista (täsmäyttävä tieto on asiakasnumero), Hillavasta tuleva tieto ylikirjoittaa Procountorissa mahdollisesti olevan vanhan tiedon.

 

Procountorissa laskulla on 3 eri asiakastietoa: 

Vastaanottaja - Hillava Asiakkaan osoite -osio - Procountor
Laskutusasiakas Nimi (max 80 merkkiä)
Postiosoite Katuosoite (max 80 merkkiä)

 

Vastaanottaja - Hillava Laskutusosoite - Procountor
Laskutusosoitteen nimi (rivi 1) Nimi (max 80 merkkiä)

Laskutusosoitteen nimi (rivi 2)

Tarkenne (max 80 merkkiä)
Postiosoite Katuosoite (max 80 merkkiä)

 

Toimitustiedot - Hillava Toimitusosoite - Procountor
Nimi (rivi 1) Nimi (max 80 merkkiä)
Nimi (rivi 2) Tarkenne (max 80 merkkiä)
Osoiterivit (rivi 1) Katuosoite (max 80 merkkiä)

 

Hillavan tehtävänkuvaus

Hillavan tehtävänkuvaus viedään Procountorin myyntilaskulle Lisätietoja-kenttään, Hillavan laskunumeron/viitteemme -tietojen sekä verokäsittelyn tekstien jälkeen.

Myyntilaskun rivit

Hillavan myyntilaskun rivit viedään Procountorin myyntilaskun riveiksi. Yksi Hillavan myyntilaskun rivi vastaa yhtä Procountorin myyntilaskun riviä. Tehtävän kuvausta ei viedä riviksi, koska rivillä on merkkimääräraja

Myyntirivin tuotetieto

Procountorin myyntirivien osalta rivit viedään tarkalla tuotekoodilla ja tuotenimellä.  

Myyntilaskun lisätietoja

Hillavan laskunumero, viitteemme sekä veroteksti viedään Procountoriin Lisätietoja-kenttään kauttaviivalla eroteltuna. Näin ko tiedot saadaan välitettyä myös loppuasiakkaalle laskun mukana.   

Viitteenne-tieto välitetään Procountorin Tilausnumero-kenttään, josta tieto välittyy myös loppuasiakkaan laskulle. 

 

Laskunumerointi

/helpdesk/attachments/101067139890 Procountorissa on oma erillinen laskunumerointi. Hillavan laskunumero viedään Procountoriin ulkoisen järjestelmän laskunumero -kenttään, joka on mahdollista nostaa näkyviin Procountorin asetuksissa. Hillavan laskunumero viedään myös Lisätietoihin Procountorin laskulle, jotta tieto pystytään välittämään myös loppuasiakkaalle.