Procountor palkka-aineiston siirto

Muokattu Thu, 01 Feb 2024 klo 02:49 PM

Admicom Flexistä voi siirtää palkka-aineistot Procountoriin erillisen raportin avulla. Kyseessä ei ole varsinainen integraatio, vaan manuaalisesti tehtävä siirtotiedosto, jonka käyttäjä lataa itselleen ja vie Procountoriin tai lähettää palkanlaskijalle.

Flexin kehityssuunnitelmassa on saada Procountoriin palkka-aineiston siirto automaattiseksi ilman käyttäjän vaatimaa tiedoston lataamista ja vientiä.

Palkka-aineiston siirtoraportti ei ole oletuksena näkyvissä, jos haluat raportin näkyviin, ota yhteyttä tuki@hillava.com.

Procountor palkka-aineiston siirtoraportin luonti

1. Mene näkymään Raportit - Työaika ja palkat - Procountor palkka-aineiston siirtotiedosto.
  2. Valitse haluamasi palkkajakso.
  3. Valitse "Hae".
  4. Valitse oikeasta alareunasta "Lataa Excel".
  5. Poista tiedostosta otsikkorivi.
  6. Tallenna tiedosto Procountorin tukemaan muotoon (Procountorin ohje tiedoston muodosta löytyy täältä).
  7. Vie tiedosto Procountoriin tai lähetä palkanlaskijalle.
/helpdesk/attachments/101067139820Jos raporttinäkymään ei nouse halutun palkkajakson tietoja, niin varmista että sinulla on kaikki kirjaukset hyväksyttynä ko palkkajaksolle ja palkkajakso on suljettu. Hyväksyntään liittyen ohje täällä ja palkkajakson sulkemiseen liittyen täällä

Siirtoraportin sarakkeet

NimiFlexin tieto
RIVITYYPPIAina kiinteä arvo "E"
HENKILÖNUMEROTyöntekijänumero. Flexin resurssin työntekijätietojen palkansaajatunnus. Jos resurssille ei ole asetettu palkansaajatunnusta, resurssin kirjaustiedot eivät tule raportille.
PALKKALAJIN KOODIPalkkalajinumero. Flexin palkkalajin ulkoinen tunniste. Jos palkkalajille ei ole asetettu ulkoista tunnistetta, palkkalajin kirjaukset eivät tule raportille.
PALKKALAJIN NIMIPalkkalajin nimi Flexissä.
RIVIN LUKUMÄÄRÄSummatieto palkkajakson kyseisen palkkalajin kirjauksille.
RIVIN YKSIKKÖHINTA-

Käytön aloitus

1. Luo palkansaajat/henkilöt Procountoriin, jos ne eivät jo ole siellä. Procountor-ohjeita löydät osoitteesta: https://procountor.finago.com/hc/fi/sections/360000108118-Palkansaajan-perustaminen/support.netvisor.fi/hc/fi
  2. Luo vastaavat resurssit Flexiinn ja lisää kullekin Flexin palkansaajatunnukseksi Procountorin Henkilörekisterin asiakasnumero TAI tunnus. Huom! Jos käytätte tunnusta, niin HETU-muotoisesta vain HETU saa olla tunnisteena Flexissä ja tiedoston sisäänviennissä Procountoriin. Ota siis alusta "HETU-" osio pois.
  3. Varmista Flexin palkkalajeille Procountorin tunnisteet. Löydät tarvittavat tunnisteet Procountorista Palkkalajirekisteristä. Palkkalajin koodi on tarvittava tunnistetieto Flexin palkkalajeille. Tarkempia ohjeita Procountorin puolelta löydät täältä: https://procountor.finago.com/hc/fi/articles/360000728458-Palkkalajirekisteri.
  4. Luo vastaavat palkkalajit Flexiin (ohje) ja lisää kullekin Flexin Ulkoinen tunniste -kenttään Procountorin palkkalajin koodi

Huomioithan, että siirtotiedostoa ei voida käyttää uusien palkansaajien perustamiseen.

Uudelle työntekijälle tulee myös täydentää palkkatiedot ja palkkaperuste valmiiksi Procountoriin. Palkkatiedoissa annetaan tietoa esimerkiksi työsuhteesta, verokortista ja vakuuttamisesta. Nämä ovat olennaisia tietoja palkkalaskelmalla. Palkkaperusteelle tulee ennen palkkojen sisäänlukua tuoda valmiiksi ainakin sellaiset palkkalajit, joille halutaan siirtää tietoa palkka-aineiston sisäänluvun avulla: toisin sanoen kaikkien palkka-aineiston sisäänluvussa käytettävien palkkalajien on löydyttävä palkkaperusteelta. Kyseiset palkkalajit lisätään ennen sisäänlukua kunkin henkilön taakse siten, että lukumäärä on 0.