Mepco palkka-aineiston asetukset

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:54 PM

Hillavasta voi siirtää palkka-aineistot Mepcoon erillisen raportin avulla manuaalisesti tai Talenomin Mepcoon automaattisesti integraatiolla. Hillavassa asetukset ovat molemmissa tapauksissa samanlaiset ja ne on kuvattu tässä artikkelissa.

Raportin asetukset

Raportille tulevat resurssit

Raportille tuodaan tiedot vain niiden resurssien osalta, joille on asetettu palkansaajatunnus. Jos resurssille ei ole asetettu palkansaajatunnusta, resurssin kirjaustiedot eivät tule raportille.

Raportille tulevat palkkalajit

Raportille tulee tiedot kaikkien niiden palkkalajien osalta, joille on asetettu ulkoinen tunniste. Jos palkkalajille ei ole asetettu ulkoista tunnistetta, palkkalajin kirjaukset eivät tule raportille.

Raportille tulevat projektinumerot

Mepco-raportista on kahta versiota: projektitasoinen ja tehtävätasoinen kohdistus. Raportin käyttöönotossa määritellään kumpi raportti otetaan käyttöön. Tämä on riippuvainen Mepcon projektinumeroinnin logiikasta. 

Tehtäväkohdistus

Jos käytössä on tehtävätasoinen kohdistus Mepco-raportista, kirjauksen PROJ-sarakkeeseen haetaan kirjaukseen liittyvän tehtävänumero. Jos kirjaus ei liity mihinkään tehtävään, tulee PROJ-sarake tällöin tyhjänä. Jos tyhjää tietoa ei voi viedä Mepcoon, voit ko riveille määritellä käsin numeron excelissä, jolle kirjaukset kohdistuvat tai poistaa tiedostosta. 

Projektikohdistus

Projektitasoinen Mepco-raportti vaatii, että kaikille kirjausriveille on projektinumero. Projektinumero voidaan määritellä mille tahansa nodelle Hillavassa, tai se voi olla useammalla nodella kun tehtävälle vain kohdistuu yksi projektinumero. Projektinumeroa varten Hillavassa määritellään tietotyypille oma kenttä tätä numeroa varten, tunnisteeseen lisätään "PROJEKTIN_NUMERO". 

Hillavassa tulisi olla myös yksi projektinumero oletusarvona, muuten raportti ei nosta mitään kirjauksia raportille. Tämä oletusprojektinumero tulee olla myös Mepcossa ns kaatoprojektina, johon voi tulla nämä kaikki muut kirjaukset. Tämä lisätään tietotyypille "totuusarvo"-muotoisena kenttänä ja tunnisteeseen tulee lisätä "OLETUS_PROJEKTI". Tämän jälkeen nodeista voidaan valita haluttu oletusprojekti tai luoda uusi, joka vastaa tätä Mepcon "kaatoprojektia".