Yksittäisen tehtävän laskuttaminen

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:55 PM

Hillavassa laskut liittyvät kiinteästi tehtäviin. Prosessista riippuen laskun voi luoda vain valmiiksi kuitatusta tehtävästä tai myös keskeneräisestä tehtävästä.

Tämä ohje koskee laskun oletusprosessia, laskutusprosessinne on voitu käyttöönoton yhteydessä määrittää toisenlaiseksi tai termit voivat erota tämän ohjeen termeistä. Laskun lähetysprosessia voidaan myös automatisoida siten, että lasku lähtee myyntireskontraan heti esikatselun hyväksymisen jälkeen. Jos haluatte automatisoida laskuprosessia, ota yhteyttä tukeemme tuki@hillava.com.

Tehtävän laskuttaminen kokonaan

Keikkaluontoiset tehtävät laskutetaan yleensä kokonaan yhdellä kertaa. Tehtävän voi laskuttaa vasta, kun tehtävä on kuitattu valmiiksi. Jotta tehtävä siirtyy valmis-tilaan, on tehtävän kaikki työmääräimet kuitattava valmiiksi.

1. Avaa tehtävä, jonka haluat laskuttaa.
  2. Tarkista tuntikirjaukset, tarvikekirjaukset sekä ajokirjaukset ja tee tarvittaessa korjaukset.
    • Tehtävätyypistä riippuen laskutetaan kaikki tai esimerkiksi vain tuntikirjaukset.
  3. Valitset tehtäväkohtaisesta näkymästä vasemmasta yläreunasta "Esikatsele lasku".
  4. Esikatsele lasku avautuvassa esikatselu-ikkunassa.
  5. Valitse Hyväksy.
    • Laskun vedos on luotu.
    • Tehtävä on siirretty automaattisesti Laskutettu-tilaan.
  6. Mene tehtäväkohtaisessa näkymässä Laskut-välilehdelle ja valitse lasku ja valitse "Näytä".
    • Lasku avautuu näkyviin Laskutus-näkymään.
  7. Tarkista vielä laskun tiedot ja lähetä lasku valitsemalla vasemmasta yläreunasta "Hyväksy lasku".
    • Lasku lähetetään kirjanpito-ohjelmistoon, mikäli käytössänne on myyntilaskuintegraatio.
    • Lasku muuttuu automaattisesti Lähetetty-tilaan.
    • Vaihtoehtoisesti voit lähettää laskun asiakkaalle itse esimerkiksi sähköpostilla valitsemalla oikeasta yläreunasta "Näytä lasku" ja tulostamalla laskun PDF-muotoon. Tällöinkin lasku tulee kuitata Hyväksytyksi.

Tehtävän laskuttaminen osittain

Joskus pitkäkestoisia tehtäviä halutaan laskuttaa esimerkiksi kuukausittain. Tällöin laskuprosessissa on mahdollistettu laskuttaminen osittain. Jos teidän laskuprosessinne ei vielä tue osittaista laskuttamista, ota yhteyttä tukeemme tuki@hillava.com.

1. Avaa tehtävä, jonka haluat laskuttaa.
  2. Tarkista tuntikirjaukset, tarvikekirjaukset sekä ajokirjaukset ja tee tarvittaessa korjaukset.
    • Tehtävätyypistä riippuen laskutetaan kaikki tai esimerkiksi vain tuntikirjaukset.
  3. Valitset tehtäväkohtaisesta näkymästä vasemmasta yläreunasta "Laskuta osittain".
  4. Avautuvassa esikatselu-ikkunassa valitse vasemmasta yläreunasta päivämääräväli, jonka osalta haluat laskuttaa tehtävän tuntikirjaukset ja ajokirjaukset ja valitset "Päivitä".
    /helpdesk/attachments/101067139930 Laskulle lisätään aina kaikki tarvikekirjaukset. Päivämääräväli koskee vain tuntikirjauksia ja ajokirjauksia.
  5. Esikatsele lasku.
  6. Valitse Hyväksy.
    • Laskun vedos on luotu.
    • Tehtävän tunti- ja ajokirjauksista on laskutettu ne, jotka kohdistuvat valitsemallesi päivämäärävälille.
    • Tehtävä on edelleen kesken.
  7. Mene tehtäväkohtaisessa näkymässä Laskut-välilehdelle ja valitse lasku ja valitse "Näytä".
    • Lasku avautuu näkyviin Laskutus-näkymään.
  8. Tarkista vielä laskun tiedot ja lähetä lasku valitsemalla vasemmasta yläreunasta "Hyväksy lasku".
    • Lasku lähetetään kirjanpito-ohjelmistoon, mikäli käytössänne on myyntilaskuintegraatio.
    • Lasku muuttuu automaattisesti Lähetetty-tilaan.
    • Vaihtoehtoisesti voit lähettää laskun asiakkaalle itse esimerkiksi sähköpostilla valitsemalla oikeasta yläreunasta "Näytä lasku" ja tulostamalla laskun PDF-muotoon. Tällöinkin lasku tulee kuitata Hyväksytyksi.
/helpdesk/attachments/101067139930 Muista laskuttaa laskutusvälin ulkopuolelle jääneet tunti- ja ajokirjaukset myöhemmin.