Maksuerien hallinta

Muokattu Ma, 17 Huhti, 2023 klo 10:52 AM

Jos käytössänne on Hillavan maksuerätoiminnallisuus, niin voit luoda helposti urakalle tai projektille maksuerät tai kopioida maksuerät vanhalta projektilta.

Jos käytössänne ei vielä ole maksuerätoiminnallisuutta ja olet ominaisuudesta kiinnostunut, ota yhteyttä tukeemme tuki@hillava.com.

Maksuerien luonti

Kun maksuerätoiminnallisuus on käytössä, näet urakalla/projektilla uuden välilehden "Maksuerät". Tämän välilehden kautta voit helposti luoda tarvittavat maksuerät yhdellä kertaa. Huomioi, että luonnin jälkeen kutakin maksuerää muokataan yksitellen. Jos teet virheen maksuerien luonnissa, voit joko muokata maksueriä yksitellen, tai poistaa kaikki maksuerät ja luoda ne uudelleen.

Käytännössä Hillavassa maksuerän luonti muodostaa laskuvedoksen, jolla on maksuerälle syöttämäsi tiedot.

1. Mene urakan/projektin Maksuerät-välilehdelle.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta "Luo".
  3. Avautuvassa ikkunassa valitse luotavien maksuerälaskujen perustiedot: Laskutyyppi, ALV-käsittely ja Maksuehto ja Viivästyskorko.
  4. Lisää tarvittava määrä maksuerärivejä vasemman alakulman "Lisää maksuerärivi"-painikkeesta.
  5. Anna maksuerälaskuille haluamasi tuotenumero, kuvaus, lisätieto, hinta (alv 0%) sekä halutessasi suunniteltu laskutuspvm.
    • Kuvaus viedään laskurivin tuotteen nimeen, Lisätieto viedään laskurivin tuotteen Lisätieto-kenttään. Joissain taloushallinnon järjestelmissä kuvaus-kentän pituus on rajoitettu. Voi olla järkevää lisätä Kuvaus-kenttään lyhyt selittävä kuvaus ja pidempi selite Lisätieto-kenttään
    • Alareunassa näet summarivin, josta voit tarkistaa maksuerien yhteenlasketun summan.
    • Suunniteltu laskutuspvm järjestelee maksuerät välilehdellä päivämääräjärjestykseen, mutta tämä ei määritä suoraan laskulle tulevaa laskun päivämäärää. Laskun päivämäärä muodostuu vasta lähetysvaiheessa.
  6. Tallennuksen yhteydessä maksueristä luodaan valmiit laskuvedokset, joita voit tarvittaessa vielä muokata. Huomioi, että maksuerätoiminnallisuuden kautta luotua laskuriviä ei voi poistaa. Tarvittaessa poista koko maksuerälaskuvedos ja luo uusi maksuerä.
  7. Näet luomasi maksuerät sekä Laskut-välilehdellä että Maksuerät-välilehdellä.

Maksuerien kopiointi

Voit kopioida olemassa vanhan urakan/projektin maksuerät uudelle urakalle/projektille. Kopiointi kopioi maksuerät pohjaksi ja voit vielä muokata niitä kopioinnin yhteydessä.

Voit luoda uuden urakan/projektin etukäteen valmiiksi tai vasta maksuerien kopioinnin yhteydessä. Kopioi maksuerät näin:

1. Navigoi vanhalle urakalle/projektille, jonka maksuerät haluat kopioida.
  2. Mene urakan/projektin Maksuerät-välilehdelle.
  3. Valitse alareunasta "Kopioi maksuerät".
  4. Valitse valikosta jo luomasi uusi urakka/projekti TAI valitse "Lisää" ja luo uusi urakka/projekti.
  5. Kun uusi urakka/projekti on valittu, valitse "Kopioi kohteelle".
  6. Sinulle avautuu maksuerien muokkausnäkymä, jossa voit muokata kopioitavia tietoja.
    • Muokkaus vaikuttaa vain uuden urakan/projektin maksueriin.
    • Huomioi, että kun etenet tästä näkymästä, niin maksueriä voi muokata enää yksitellen, eli tee tarvittavat isot muokkaukset tässä näkymässä!
  7. Tallenna maksuerät.

Maksuerätoiminnallisuuden käyttöönotto

Nämä toimenpiteet tekee Hillavan asiakaspalvelija.

1. Avaa haluttu tietotyyppi Asetukset > Järjestelmä > Tietotyypit
  2. Aktivoi asetus Perustiedot-välilehdellä, "Näytä maksuerät -välilehti".
  3. Jos maksuerälle halutaan viedä tietotyypiltä Viitteemme-tieto laskun Viitteemme-kenttään:
    1. Lisää tietotyypille teksti-tyyppinen attribuuttikenttä.
    2. Lisää attribuutin rooliksi "Laskutusviitteemme"-rooli.
  4. Jos maksuerälle halutaan viedä tietotyypiltä Tilaus-päivämäärä laskun Tilauspvm-kenttään:
    1. Lisää tietotyypille päivämäärä-tyyppinen attribuuttikenttä.
    2. Lisää attribuutin rooliksi "Laskuntilauspäivä"-rooli.
  5. Luo uusi Laskutyyppi, jolle määrittelet, että kyseessä on maksuerälasku.
  6. Lisää Maksuerät lisenssilaskutukseen.

Hakusanat: maksuerä, maksuerät, maksuposti, urakan laskutus, urakkalaskutus, maksuerälasku, maksuerälaskut