Tehtävän resursointi sekä työmääräimen muokkaus ja poisto

Muokattu Ti, 13 Helmi klo 3:40 PM

Tiedätkö mikä on työmääräin ja miten se liittyy tehtävään? Jos et, lue ensin artikkeli Tehtävä vs. työmääräin.

Admicom Flexissä tehtävän voi resursoida useassa eri näkymässä.

/helpdesk/attachments/101067140012Oletuksena tehtävän työmäärä jaetaan tasan resurssien kesken resursoitaessa. Voit muokata resurssikohtaista työmääräarviota muokkaamalla työmääräintä.

Tehtävän resursointi

Tehtävän resursointi Suunnittelu-näkymässä

1. Mene Suunnittelu-näkymään.
  2. Rajaa näkyviin esimerkiksi vain resursoimattomat tehtävät.

Vaihtoehto1: Ota näkymän yläosassa kiinni resurssin nimestä ja raahaa se näkymän alaosaan haluamasi tehtävän päälle.

• Resurssin riville ilmestyy tehtävän työmääräin.
  • Työmääräin näkyy resurssilla mobiilissa.

Voit raahata samalle tehtävälle useita resursseja.

Vaihtoehto 2: Paina alt-painiketta samaan aikaan kun klikkaat tehtävää.

• Tehtävä avautuu suoraan muokkausnäkymään ja pääset samalla muokkaamaan kaikkia tehtävän ominaisuu

Tehtävän resursointi Tehtävät-näkymässä

1. Mene Tehtävä-näkymään.
  2. Valitse tehtävä, jonka haluat resursoida.
    • Voit valita useita tehtäviä, kun valitset näppäimistöltä samanaikaisesti Control tai Shift.
  3. Valitse alareunasta "Resursoi".
  4. Valitse haluamasi resurssit.
    • Jos tehtävällä on jo resursseja oletuksena vanhoja resursseja ei poisteta.
    • Jos haluat poistaa aiemmin lisätyt resurssit valitse "Poista aiemmat resursoinnit".

Tehtävän resursointi Tehtäväkohtaisessa näkymässä

1. Mene Tehtävät-näkymään.
  2. Valitse haluamasi tehtävä ja valitse "Näytä".
  3. Tehtäväkohtaisessa näkymässä mene Resursointi-välilehdelle.
    • Välilehdellä näet kaikki resurssit, joita tehtävälle on jo lisätty eli näet kaikki tehtävään liittyvät työmääräimet.
  4. Valitse vasemmasta alareunasta "Luo".
  5. Valitse resurssi ja halutessasi valitse työmääräimelle tarkka aloituspäivä.
    • Oletuksena työmääräimen aloituspäivä on sama kuin tehtävän aloituspäivä.

Työmääräimen muokkaus ja poisto

Työmääräimen muokkaus Suunnittelu-näkymässä

1. Mene Suunnittelu-näkymään.
  2. Valitse näkymän yläosasta työmääräin, jota haluat muokata.
  3. Muokkaa työmääräimen tietoja avautuvassa ikkunassa.

Työmääräimen poisto Suunnittelu-näkymässä

1. Mene Suunnittelu-näkymään.
  2. Valitse näkymän yläosasta työmääräin, jonka haluat poistaa.
  3. Avautuvassa ikkunassa valitse "Poista".
    • Et voi poistaa suorituksessa olevaa työmääräintä!

Työmääräimen muokkaus Tehtäväkohtaisessa näkymässä

1. Mene Tehtävät-näkymään.
  2. Valitse haluamasi tehtävä ja valitse "Näytä".
  3. Tehtäväkohtaisessa näkymässä mene Resursointi-välilehdelle.
    • Välilehdellä näet kaikki resurssit, joita tehtävälle on jo lisätty eli näet kaikki tehtävään liittyvät työmääräimet.
  4. Valitse haluamasi resurssi eli työmääräin ja valitse "Muokkaa".
  5. Muokkaa työmääräimen tietoja avautuvassa ikkunassa.

Työmääräimen poisto Tehtäväkohtaisessa näkymässä

1. Mene Tehtävät-näkymään.
  2. Valitse haluamasi tehtävä ja valitse "Näytä".
  3. Tehtäväkohtaisessa näkymässä mene Resursointi-välilehdelle.
    • Välilehdellä näet kaikki resurssit, joita tehtävälle on jo lisätty eli näet kaikki tehtävään liittyvät työmääräimet.
  4. Valitse haluamasi resurssi eli työmääräin ja valitse "Poista".
    • Et voi poistaa suorituksessa olevaa työmääräintä!