Resurssityypit

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:55 PM

Resurssin resurssityyppi määrittelee esimerkiksi sen, voiko resurssia käyttää tehtävän työnjohtajana. Lisäksi resurssityyppi voi vaikuttaa tehtävän laskutukseen siten, että eri resurssityypin tuntihinta voi olla eri.

Oletuksena Hillavassa on neljä eri resurssityyppiä:

• Ylläpitäjä
  • Pääkäyttäjä
  • Työnjohtaja
  • Työntekijä

Yleensä neljä oletusresurssityyppiä riittää eikä käyttöönotossa tarvitse muokata resurssityyppejä.

Resurssityypin luonti

1. Mene näkymään Asetukset - Tehtävät ja resursointi - Resurssityypit.
  2. Luo tai muokkaa haluamaasi resurssityyppiä.
  3. Tallenna muutokset.

Omakustannushinnan piilottaminen

Hillavan pääkäyttöliittymän käyttäjät näkevät oletuksena resursseille asetetun omakustannushinnan. Mobiilikäyttöliittymissä resurssin omakustannushinta ei näy ikinä. Voit halutessasi piilottaa resurssien omakustannushinnat, jolloin esimerkiksi työnjohtajan oikeuksilla käyttäjä ei näe muiden resurssien omakustannushintaa.

Huomioi, että Hillavan kannattavuuslaskelmien ja raporttien kautta omakustannushinnan selvittäminen on silti mahdollista, vaikka käyttäjä ei omakustannushintaa suoraan käyttöliittymästä näe.

Huomioi, että jos resurssityypillä on pääsy Hillavan asetuksiin, hän voi itse ottaa omakustannushinnat näkyviin tai pois näkyvistä.

1. Mene näkymään Asetukset - Tehtävät ja resursointi - Resurssityypit.
  2. Muokkaa haluamaasi resurssityyppiä.
  3. Valise tai poista valinta "Näytä resurssille omakustannushinnat".
    1. Jos valinta on päällä, tämän resurssityypin käyttäjä näkee kaikkien resurssien omakustannushinnat.
    2. Jos valinta ei ole päällä, tämän resurssityypin käyttäjä ei näe muiden resurssien omakustannushintoja.
  4. Tallenna muutokset.