Ostolasku ei ole kohdistunut

Muokattu Wed, 28 Feb 2024 klo 11:33 PM

Yleisin syy siihen, että ostolasku ei ole kohdistunut tehtävälle on se, että ostolasku on tullut sellaiselta toimittajalta, jota Admicom Flexistä ei vielä löydy. Toimittaja tunnistetaan Y-tunnuksen tai OVT-tunnuksen avulla.

Jos ostolasku ei ole kohdistunut toimi seuraavasti.

1. Avaa ostolasku tarkasteluun.
  2. Lisää ostolle toimittaja valitsemalla ostokohtaisesta näkymästä oikeasta yläkulmasta "Muokkaa".
  3. Valitse ostokohtaisesta näkymästä vasemmasta yläkulmasta "Yhdistä tuotteisiin ja tehtäviin".
    • Jos oston viitetietona on Flexin tehtävänumero, rivit kohdistuvat automaattisesti Flexin tehtävään.
    • Jos oston viitetietona ei ole Flexin tehtävänumeroa, on sinun kohdistettava ostorivit käsin Flexin tehtävään.
      • Kohdista rivit oikealle tehtävälle.
        • Valitse rivi/rivit, jonka haluat kohdistaa. Voit valita useita rivejä Ctrl tai Shift pohjassa.
          • HUOM: Rivit, joiden määrä on 0 (tai tyhjä) ei ole mahdollista kohdistaa. Kun kaikki rivit, joiden määrä on suurempi kuin 0 on kohdistettu, vaihtuu rivi hakunäkymässä punaisesta mustaksi -> koko ostolasku kuitataan kohdistetuksi.
        • Valitse vasemmasta alareunasta "Kohdista tehtävään".
        • Valitse avautuvassa ikkunassa oikea tehtävä.

/helpdesk/attachments/101067139782 Koontilaskujen (lue: ostolasku, jolla on useamman tehtävän lasku) automaattinen kohdistus on mahdollista vain, jos integraatiosta saadaan noudettua rivikohtainen viite (eli tehtävän numero). Mikäli ostolaskun mukana saadaan vain päätason viite tehtävään, pitää koontilaskun rivit kohdistaa manuaalisesti oikeisiin tehtäviin jälkikäteen.

Lisätietoa ostolaskujen kohdistamisesta löydät täältä.