Talenom ostolaskuintegraatio

Muokattu Thu, 04 May 2023 klo 12:33 PM

Talenom-järjestelmästä voidaan tuoda Hillavaan hyväksytyt ostolaskut.

Jos haluat integraation käyttöön, ota yhteyttä tukeemme tuki@hillava.com.

Mitä hyötyä integraatiosta on?

Kun käytössänne on ostolaskuintegraatio, tulevat tarvikkeet ostolaskuilta oikeille tehtäville automaattisesti, kunhan ostolaskulla on oikea tehtävänumero viitteenä.

Ostolaskurivit kohdistetaan oikeille tehtäville automaattisesti ja ostettuja tarvikkeita ei jää laskuttamatta. Lue lisää ostojen kohdistamisesta täältä Ostot ja ostojen kohdistaminen.

Erillisen Tarvikepoikkeamat -raportin avulla työnjohto näkee poikkeamat ostettujen ja tehtävällä kulutettujen tarvikkeiden välillä.

Miten integraatio toimii käytännössä?

 1. Ostolasku tulee Talenomiin.
 2. Ostolasku hyväksytään Talenomissa.
 3. Hyväksytyt ostolaskut haetaan Hillavaan tunnin välein.
  • Ostolaskusta tuodaan Hillavaan ostolaskun kuva PDF-muodossa sekä ostolasku XML-muodossa.
 4. Hillavassa ostolaskun tarvikerivit kohdistetaan automaattisesti tai manuaalisesti oikeille tehtäville.
  • Ostolasku kohdistetaan ostolaskun viitteen perusteella.
  • Lisäksi ostolaskulta etsitään rivikohtaista viitettä RowFreeText-elementin alusta sekä RowIdentifier-elementin alusta. Jos kentän alusta löytyy Hillavan tehtävänumero, rivi kohdistetaan ko. tehtävään.
 5. Työntekijä näkee Hillavassa tehtävillä ostolaskujen kautta tulleet tarvikkeet ja määrät. Työntekijä voi vielä tarvittaessa muokata kulutettuja määriä.
/helpdesk/attachments/101067139787Huom! Tällä hetkellä ostolaskurivien kohdistaminen onnistuu vain Talenomiin sähköisenä tulleiden ostolaskujen osalta.

 

Käsin luodut laskut Talenomissa

Talenom muodostaa ostolaskuista sanoman muihin järjestelmiin jos lasku on tullut heidän eri palveluidensa kautta. Toisin sanoen manuaalisesti suoraan Talenomiin tehtyä laskua ei Talenom välity muihin ohjelmiin. Jos saat siis ostolaskun, joka sinun pitäisi saada Talenomiin ja sitä kautta Hillavaan niin lähetä laskun PDF Talenomin sähköpostilaskuosoitteseen, josta ostolasku muodostuu Talenomiin.

Huomioithan, että tässä palvelussa on helposti viivettä. Jos kyse siis kiireellisestä ostolaskusta, jonka rivit tarvitset Hillavaan myyntiä varten, tulee sinun luoda myyntirivit Hillavaan suoraan tehtävälle tai muodostoo ostolasku manuaalisesti Hillavaan ja sitä kautta kohdistaa tehtävälle myyntirivit.