Asiakastyypit ja yhteyksien vastuualueet

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:55 PM

Asiakastyypit

Oletuksena Hillavassa on kaksi asiakastyyppiä: yksityisasiakas ja yritysasiakas. Eri asiakastyypeille voi määritellä erilaisia perustietoja ja pakollisia tietoja. 

/helpdesk/attachments/101067140027 Yleensä Hillavassa olevat kaksi oletusasiakastyyppiä riittää ja asetuksiin ei yleensä tarvitse tehdä muutoksia. 

Jos yrityksenne asiakkaana ei koskaan ole esimerkiksi yksityishenkilöitä, asiakastyyppi "yksityisasiakas" kannattaa poistaa kokonaan käyttöönoton yhteydessä. Tällöin uuden asiakkaan luonnissa ei tarvitse valita asiakastyyppiä.

Asiakastyyppien luonti

  1. Mene näkymään Asetukset - Asiakkaat - Asiakastyypit.
  2. Luo, muokkaa tai poista asiakastyyppi.
  3. Tallenna tiedot.

Yhteyksien vastuualueet

Asiakkaaseen ja/tai tehtävään voi liittyä kontakteja eli yhteyshenkilöitä. Hillavassa voi määritellä yhteyshenkilöiden vastuualueet, jotka näkyvät myös esimerkiksi mobiililaitteessa tehtävällä, jolloin työntekijä tietää kuka tehtävällä olevista yhteyshenkilöistä on juuri se, jota kannattaa missäkin asiassa tavoitella.

Oletuksena Hillavassa on määriteltynä kaksi vastuualuetta.

/helpdesk/attachments/101067140027 Vastuualueiden määrittelyssäkin kannattaa pitää mielessä, että yksinkertainen on kaunista ja luoda vain juuri tarpeelliset vastuualueet.

Yhteyksien vastuualueiden luonti

  1. Mene näkymään Asetukset - Asiakkaat - Yhteyksien vastuualueet.
  2. Luo, muokkaa tai poista vastuualue.
  3. Tallenna tiedot.