Myyntilaskutus kustannuspaikoittain - Porautuva raportti

Muokattu Ke, 26 Huhti, 2023 klo 10:47 AM

Raportin tarkoituksena on vastata kysymykseen, miten paljon myyntilaskuja on päivätty valitulle aikavälille. Pääset porautumaan raportilta syvemmälle laskutukseen ja voit tarkastella laskutusta tarkemmin raportin aliraporteilla: 

  • Myyntilaskutus asiakkaittain
  • Maksuerälaskutus
  • Tehtävien laskutus
  • Tehtävien laskutus työnjohtajittain

Kun siirryt aliraportille ylätason raportilta, on avautuvalla raportilla automaattisesti valittuna aikaisemmat hakuehtosi. 

Huomioi, että raportilla näkyy summassa vain lähetettyjen laskujen summa! Jos laskua ei ole lähetetty, niin lasku ei tule mukaan raportin summaan. Jos laskun lähetys on epäonnistunut, niin lasku tulee mukaan raportin summaan. Raportti huomioi mahdolliset hyvityslaskut ja hyvityslaskut vähentävät kokonaissummaa.

Raporttia voi käyttää, vaikka teillä ei olisi Hillavan kustannuspaikat (laskentakohteet) käytössä. Tällöin raportille tulostuu vain yksi rivi, jossa näkyy valitun aikavälin kokonaislaskutus.

Pääset porautumaan raportilta aliraporteille valitsemalla haluamasi kustannuspaikan ja valitsemalla näkymän alareunasta aliraportin, jota haluat tarkastella.

Raportin hakuehdot

HakuehtoSelite
Alkaen - PäättyenHakuehto rajaa hakutuloksiin ne lähetetyt laskut, joiden laskun päiväys on valitulla aikavälillä.

Raportin sarakkeet

SarakeSelite
Kustannuspaikka
Kustannuspaikan nimi. Laskun kustannuspaikka määräytyy tehtävien osalta tehtävän kustannuspaikan perusteella. Maksuerälaskujen kustannuspaikka määräytyy projektin/urakan/tarjouksen kustannuspaikan perusteella. Jos yhdellä tehtävällä tai projektilla/urakalla/tarjouksella on useita kustannuspaikkoja, laskun summa näkyy kokonaisuudessaan kaikilla kustannuspaikoilla eli kokonaislaskutuksen summa voi poiketa todellisesta lähetettyjen laskujen summasta, jos yksi tehtävä sisältää useita kustannuspaikkoja.
Lähetetyt laskutValitulle aikavälille päivättyjen, lähetettyjen laskujen veroton summa. Jos lasku on vedos-tilassa, niin se ei näy vielä raportilla. Laskutussummassa huomioidaan mahdolliset lähetetyt hyvityslaskut, jotka pienentävät summaa.
Tehtävien laskutusValitulle aikavälille päivättyjen, lähetettyjen laskujen veroton summa, jotka on luotu tehtävien. Jos lasku on vedos-tilassa, niin se ei näy vielä raportilla. Laskutussummassa huomioidaan mahdolliset lähetetyt hyvityslaskut, jotka pienentävät summaa.
MaksuerälaskutusValitulle aikavälille päivättyjen, lähetettyjen maksuerälaskujen veroton summa. Jos lasku on vedos-tilassa, niin se ei näy vielä raportilla. Laskutussummassa huomioidaan mahdolliset lähetetyt hyvityslaskut, jotka pienentävät summaa.

Myyntilaskutus asiakkaittain

Myyntilaskutus asiakkaittain -raportti vastaa kysymykseen, miten paljon tiettyä asiakasta on laskutettu valitulla aikavälillä, valitulla kustannuspaikalla. Voit myös valita kustannuspaikka-hakuehdoksi "Mikä tahansa", jolloin näet asiakaskohtaisen laskutuksen kokonaisuudessaan valitulla aikavälillä.

Huom! %-osuus kokonaislaskutuksesta lasketaan huomioiden valitun aikavälin kokonaislaskutus kaikkien kustannuspaikkojen osalta. Jos olet valinnut hakuehdoksi tietyn kustannuspaikan, niin prosenttien yhteenlaskettu summa ei ole 100%.

Maksuerälaskutus

Maksuerälaskutus-raportti listaa valitulla aikavälillä ja valitulla kustannuspaikalla lähetetyt maksuerälaskut. Raportti siis vastaa kysymykseen, mitä maksuerälaskuja on lähetetty valitulla aikavälillä valitulla kustannuspaikalla. 

Huom! %-osuus kokonaislaskutuksesta lasketaan huomioiden valitun aikavälin kokonaislaskutus kaikkien kustannuspaikkojen osalta. Jos olet valinnut hakuehdoksi tietyn kustannuspaikan, niin prosenttien yhteenlaskettu summa ei ole 100%.

Tehtävien laskutus

Tehtävien laskutus -raportti listaa valitulla aikavälillä ja valitulla kustannuspaikalla lähetetyt laskut, jotka on luotu tehtävien kautta. Huom! %-osuus kokonaislaskutuksesta lasketaan huomioiden valitun aikavälin kokonaislaskutus kaikkien kustannuspaikkojen osalta. Jos olet valinnut hakuehdoksi tietyn kustannuspaikan, niin prosenttien yhteenlaskettu summa ei ole 100%.

Tehtävien laskutus työnjohtajittain

Tehtävien laskutus työnjohtajittain -raportin avulla voit vertailla eri työnjohtajien tehtävien laskutuksen summaa. Raportti listaa valitulla aikavälillä, valitulla kustannuspaikalla lähetettyjen laskujen summan työnjohtajittain. Raportti huomioi vain tehtävien kautta tehdyt laskut. %-osuus kokonaislaskutuksesta lasketaan huomioiden valitun aikavälin kokonaislaskutus kaikkien kustannuspaikkojen osalta. Jos olet valinnut hakuehdoksi tietyn kustannuspaikan, niin prosenttien yhteenlaskettu summa ei ole 100%.