Fennoa myyntilaskuintegraatio

Muokattu Mon, 06 Mar 2023 klo 09:54 PM

Hillavasta voidaan viedä myyntilaskut Fennoaan. Integraatio ei ole oletuksena käytössä, jos haluat integraation käyttöön, ota yhteyttä tuki@hillava.com. Integraation käytöstä tulee erillinen kulu.

Myyntilaskut välitetään Fennoaan reaaliaikaisesti.

Laskujen lähetys

Myyntilaskut välitetään Fennoaan luonnoksina. Fennoasta myyntilaskut voi lähettää asiakkaille automaattisesti tai manuaalisesti. Lähetystapa määritellään Fennoan asetuksissa.

Integraatiossa vietävät tiedot

Myyjän tiedot

Myyjän, eli maksunsaajan tiedot, määritellään Fennoassa.

Asiakkaat

Myyntilaskun mukana Fennoaan viedään asiakkaan tiedot. Uuden asiakkaan osalta riittää, että uusi asiakas perustetaan Hillavaan ja tiedot viedään Hillavasta Fennoaan automaattisesti. Jos asiakas jo löytyy Fennoasta, Hillavasta tuleva tieto ylikirjoittaa Fennoassa mahdollisesti olevan vanhan tiedon. Asiakas täsmätään asiakasnumeron perusteella.

 

Hillavan tehtävänkuvaus

Hillavan tehtävänkuvaus viedään Fennoaan myyntilaskulle riviksi ennen myyntilaskurivejä.

Myyntilaskun rivit

Hillavan myyntilaskun rivit viedään Fennoaan myyntilaskun riveiksi. Yksi Hillavan myyntilaskun rivi vastaa yhtä Fennoan myyntilaskun riviä.

Myyntirivin tuotetieto

Myyntirivien osalta voidaan viedä kaikki myyntirivit samalla kiinteällä tuotekoodilla ja tuotenimellä tai vaihtoehtoisesti rivit voidaan viedä tarkalla tuotekoodilla ja tuotenimellä. Jos tuote viedään tarkalla tuotekoodilla ja tuotenimellä, tuote perustetaan viennin yhteydessä Fennoan rekisteriin.

Myyntitili

Hillavasta lähtevien laskujen jokaisen laskurivin myyntitili määräytyy Hillavasta tulevan alv% mukaan. Tietylle alv% voi olla määriteltynä vain yksi myyntitili.

Viivästyskorko

Viivästyskorkotietoa ei viedä integraatiossa, vaan Fennoassa laskuille asetetaan siellä oleva viivästyskorko.

Laskunumerointi

Myyntilaskun mukana viedään Fennoaan laskunumero. Lasku välitetään luonnoksena Fennoaan ja tällöin laskulla ei heti näy Fennoassa Hillavasta saatu laskunumero. Kun lasku hyväksytään, joko manuaalisesti tai automaattisesti, laskunumero tulee Fennoassa esille.

/helpdesk/attachments/101067139785

Huomioithan, että jos Fennoassa tehdään laskuja suoraan, ei Hillava ole tietoinen käytetystä laskunumerosta. Muistathan siis käydä päivittämässä laskunumerosarjan sen mukaan kuinka monta laskunumeroa Fennoassa on käytetty. Laskunumeroiden hallinnan löydät Hillavasta Asetukset > Yleistä > Numerosarjat. Ota "Laskunro" rivi muokkaukseen ja vaihda kohtaan "laskurin seuraava arvo" kohtaan seuraava vapaa numero valmiiksi. Laskun numeron minimiarvo on 100, johtuen kansallisen viitenumeron vaatimuksista (eli laskuriin tulee asettaa aloitusnumeroksi 100 tai suurempi luku).

Jos Hillavassa laskunumero on suurempi kuin Fennoassa, Fennoan laskunumerosarja päivittyy seuraavan myyntilaskun viennin yhteydessä Hillavan laskunumerosarjan mukaiseksi.

 

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin