Hyvityslaskun luonti tai laskun poistaminen

Muokattu Mon, 15 Jan 2024 klo 08:54 AM

Jos laskua ei ole vielä lähetetty asiakkaalle tai taloushallinnon ohjelmistoon, sen voi vielä poistaa.

Jos lasku on jo lähetetty asiakkaalle tai taloushallinnon ohjelmistoon, laskua ei voi enää perua, vaan vanha lasku tulee hyvittää ja luoda uusi lasku oikeilla tiedoilla.

Vedos-tilassa olevan laskun poistaminen

Tee näin, jos laskua ei ole vielä lähetetty asiakkaalle tai taloushallinnon ohjelmistoon.

Poista lasku

1. Mene Laskutus-näkymään ja valitse Vedos-tilassa oleva lasku, jonka haluat poistaa/perua ja valitse Näytä.
  2. Vasemmasta yläkulmasta valitse "Poista lasku".

Luo uusi lasku

1. Mene Tehtävät-näkymään ja valitse tehtävä, jonka laskun juuri poistit ja valitse Näytä.
  2. Siirrä tehtävä takaisin laskutukseen valitsemalla vasemmasta yläkulmasta "Avaa laskutettavaksi".
  3. Tee tarvittavat muutokset laskutustietoihin.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta "Esikatsele lasku" ja luo lasku normaalisti.

Hyvityslasku/ Lähetetyn laskun peruminen

Tee näin, jos lasku on jo lähetetty asiakkaalle tai taloushallinnon ohjelmistoon.

Luo hyvityslasku

1. Mene Laskutus-näkymään ja valitse lasku, jonka haluat hyvittää ja valitse Näytä.
  2. Valitse laskukohtaisesta näkymästä vasemmasta yläkulmasta "Hyvitä lasku".
    • Alkuperäisen laskun tila on nyt "Hyvitetty".
    • Hyvityslasku on luotu ja sen tila on "Hyvityslaskun vedos".
  3. Mene Laskutus-näkymään ja valitse juuri luotu hyvityslasku ja valitse Näytä.
    • Löydät laskun valitsemalla "Laskun tila" hakuehdoksi "Hyvityslaskun vedos".
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta "Lähetä hyvityslasku".
  5. Huomioi, että sinun on vielä luotava uusi lasku, katso ohje alta.

Luo uusi lasku hyvitetyn laskun tilalle

1. Mene Tehtävät-näkymään ja valitse tehtävä, jonka laskun juuri hyvitit ja valitse Näytä.
  2. Siirrä tehtävä takaisin laskutukseen valitsemalla vasemmasta yläkulmasta "Avaa laskutettavaksi".
  3. Tee tarvittavat muutokset laskutustietoihin.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta "Esikatsele lasku" ja luo lasku normaalisti.
/helpdesk/attachments/101067140018

Näet aiemmat tehtävälle kohdistuneet laskut ja hyvityslaskut Tehtävän Laskut-välilehdeltä.